23948sdkhjf

Fixar julklappar av bussbiljetter

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

För fjärde året i rad kör norskägda Vy Bus4You in pengar till välgörenhetsorganisationen Giving People.

Under förra månadens insamling gick pengarna till vinterskor för barn som lever i fattigdom vilket resulterade i att 313 barn fick ett par nya vinterskor då närmare 100 000 kronor samlades in. Denna gång skänker bussbolaget 5 kronor till Giving People för varje bokad resa mellan 9–22 december. Pengarna går oavkortat till behövande familjer och målet är att minst 1000 barn ska få en julklapp och julmat.

Många barn och deras familjer lever i fattigdom i Sverige. Julen närmar sig och det finns föräldrar som känner oro för att inte kunna ge sina barn en fin jul. Vi vill hjälpa dessa familjer att få en minnesvärd jul, säger Anna-Karin Mooren, kommunikationsansvarig på Vy Travel.

Sammanlagt hoppas bussbolaget att samla in minst 300 000 kronor. För att få ut presentkorten innan julafton skänker Vy Bus4You 150 000 kronor till Giving People redan nu. Resterande summa samlas in via bokade biljetter och aktiviteter via sociala medier.

Förra julen fick fler än 2200 familjer Giving Peoples hjälp med julmat eller julklappar. Av dessa stod Vy Bus4You för närmare hälften av bidragen. 

Förra året bidrog vi att över 1000 familjer fick en bättre jul. Ansökningarna om hjälp väller in till Giving People och vi vill se till så att minst 1000 barn får en julklapp att öppna och julmat på bordet under jullovet även i år, säger Anna-Karin Mooren.

I och med samarbetet med Giving People har Vy Bus4You tillsammans med dess gäster kört in närmare 1 miljon kronor under totalt fyra år. Pengarna som körs in går oavkortat till barn som lever under ekonomisk utsatthet i Sverige. När den aktuella insamlingen är avslutad förväntas närmare 1,4 miljoner kronor ha körts in till barnens fördel.

Giving People är en hjälporganisation som arbetar för att förebygga samt motverka ekonomisk utsatthet och barnfattigdom i Sverige. Organisationen levererar akut hjälp till barnfamiljer över hela Sverige.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nytt drag av RK Travel Group

Från och med nu har resegrossisten RK Travel Group infört ett nytt grepp som pressar både den egna organisationen och konkurrenterna – men gynnar kunderna.

Skansen slog rekord 2019

AI tar över i Växjö

Resebranschen får nyord

Glöm flygskammen, nu har resebranschen fått nya roliga ord enligt dem som ställt samman 2019 års nyord!

Stena Lina storsatsar

Anmälan till Busstorget har öppnat!

Nyhetsbrev

Bussbolag i känslosam julkampanj

Arkiv

Flygresenärernas favoritdestinationer

Vart hän vill de som flyger med SAS egentligen? Ja, nu har den saken blivit utredd och det visar sig att svenskar, norrmän och danskar har helt olika preferenser!

Hårdrock på Furuvik

Hårdrocken tågar in på Furuvik i sommar när den legendariske Kiss-gitarristen Ace Frehley intar Stora Scen.

De uppträder på Grönan 2020

Nu har Gröna Lund fått klart med de första 12 artisterna för sommarsäsongen 2020 – en hel rad heta namn presenteras.

Fixar julklappar av bussbiljetter

Ras för novemberflyget

Vikingaland turismprisade

Tåg till Dalafjällen

Norwegian säljer dotterbolag

Ryanair lämnar Skavsta

Spännande smaksensation

I dagarna lanserade Brutal Brewing ett nytt öl i begränsad upplaga.

Besöksnäringen och turistbussen

Alkoholfri succé

Bästa julölet korat

Nio av tio julresor sålda

Svenskarna fortsätter att flyga och fara över jul och nyår, det visar försäljningssiffrorna från en av de stora researrangörerna.

Högtryck i jultrafiken

Masurien – okänd pärla i Centraleuropa

Masurien är en spännande destination i Sveriges närhet och perfekt för bussresan – Lundwall Travel slår ett slag för det tämligen okända sjölandskapet i nordöstra Polen.

Plus

Fem snabba frågor…

Portugal vann igen

Tre miljoner till besöksnäringen

Schram till Norwegian

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109