23948sdkhjf

Fixar julklappar av bussbiljetter

För fjärde året i rad kör norskägda Vy Bus4You in pengar till välgörenhetsorganisationen Giving People.

Under förra månadens insamling gick pengarna till vinterskor för barn som lever i fattigdom vilket resulterade i att 313 barn fick ett par nya vinterskor då närmare 100 000 kronor samlades in. Denna gång skänker bussbolaget 5 kronor till Giving People för varje bokad resa mellan 9–22 december. Pengarna går oavkortat till behövande familjer och målet är att minst 1000 barn ska få en julklapp och julmat.

Många barn och deras familjer lever i fattigdom i Sverige. Julen närmar sig och det finns föräldrar som känner oro för att inte kunna ge sina barn en fin jul. Vi vill hjälpa dessa familjer att få en minnesvärd jul, säger Anna-Karin Mooren, kommunikationsansvarig på Vy Travel.

Sammanlagt hoppas bussbolaget att samla in minst 300 000 kronor. För att få ut presentkorten innan julafton skänker Vy Bus4You 150 000 kronor till Giving People redan nu. Resterande summa samlas in via bokade biljetter och aktiviteter via sociala medier.

Förra julen fick fler än 2200 familjer Giving Peoples hjälp med julmat eller julklappar. Av dessa stod Vy Bus4You för närmare hälften av bidragen. 

Förra året bidrog vi att över 1000 familjer fick en bättre jul. Ansökningarna om hjälp väller in till Giving People och vi vill se till så att minst 1000 barn får en julklapp att öppna och julmat på bordet under jullovet även i år, säger Anna-Karin Mooren.

I och med samarbetet med Giving People har Vy Bus4You tillsammans med dess gäster kört in närmare 1 miljon kronor under totalt fyra år. Pengarna som körs in går oavkortat till barn som lever under ekonomisk utsatthet i Sverige. När den aktuella insamlingen är avslutad förväntas närmare 1,4 miljoner kronor ha körts in till barnens fördel.

Giving People är en hjälporganisation som arbetar för att förebygga samt motverka ekonomisk utsatthet och barnfattigdom i Sverige. Organisationen levererar akut hjälp till barnfamiljer över hela Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11