23948sdkhjf

Tunnelbane-vd byter spår

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Johan Oscarsson slutar som vd för MTR Tunnelbanan för att bli ny vd för Strukton Rail.

Johan Oscarsson har utsetts till ny vd för Strukton Rail AB av bolagets styrelse. Han tillträder sitt nya uppdrag 3 mars 2020 och efterträder då Lars Schyllander, som varit tf vd sedan förre vd:n Robert Röder lämnade bolaget tidigare i år.

–Vi är väldigt glada att hälsa Johan Oscarsson välkommen till Strukton. Med sin långa erfarenhet inom järnvägssektorn, sina starka ledaregenskaper och inte minst förmågan att bygga engagemang är han helt rätt person att leda Strukton Rail AB vidare i den intensiva utvecklingsresa som hela koncernen befinner sig i, säger styrelseordförande Jacob Zeeman.

Johan Oscarsson kommer närmast från en position som vd för MTR Tunnelbanan i Stockholm. Tidigare uppdrag innefattar bland annat vd för MTR Tech och i grunden har Johan en doktorsexamen inom hållfasthetslära.

– Att leda Strukton blir ett otroligt spännande uppdrag! Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta jobba i en bransch där det satsas massor från politiskt håll och pratas mycket om hur viktig järnväg och tågtransporter är för en hållbar framtid. Vi har ett enormt viktigt samhällsuppdrag som vi ska vara stolta över, säger Johan Oscarsson.

Fram till tillträdesdatum fortsätter Lars Schyllander i rollen som tillförordnad vd och går därefter in i en ny befattning som Underhållschef.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.187