23948sdkhjf

Partnersamverkan kan vinna pris

Partnersamverkan är nominerade till Upphandlingspriset 2020.

Partnersamverkan för en förbättrad kollektivtrafik, där Kollektivtrafikens Avtalskommitté ingår, är nominerad till Upphandlingspriset 2020 för arbetet med de branschgemensamma avtalsrekommendationerna.

 Avtalsrekommendationerna tas fram av en branschgemensam kommitté och används idag vid kollektivtrafikupphandlingar av nästan alla regionala kollektivtrafikmyndigheter och länstrafikbolag i Sverige.

 Aktuellt i år är bland annat en uppdatering med nya, användarvänliga avtalsrekommendationer för hela branschen, både för tåg och buss. Dessutom tar Partnersamverkan fram nya vägledningar, som ger en tydligare inblick i processerna runt anbud och upphandlingar – sett både från beställarsidans och operatörssidans perspektiv.

Vinnaren tillkännages 4 februari på Upphandlingsdagarna, som står bakom priset tillsammans med Upphandling24 och Inköpsrådet.

I Partnersamverkan för en förbättrad kollektivtrafik ingår idag Svensk KollektivtrafikSveriges BussföretagTågföretagenSveriges Kommuner och Regioner (SKR)Trafikverket och Jernhusen. Ordförande i Partnersamverkan för en förbättrad kollektivtrafik är Peter Haglund, chef för sektionen för Infrastruktur och fastigheter på SKR (tidigare SKL).

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063