23948sdkhjf

Flygbuss från Eskilstuna

Eskilstuna får expressbusslinje till Arlanda flygplats genom norskägd aktör.

Norskägda kollektivtrafikbolaget Vy Bus4You utökar sin verksamhet i Eskilstuna och etablerar en expressbusslinje till Arlanda flygplats. Satsningen innebär att Eskilstuna totalt sett får 130 avgångar per vecka till och från Arlanda flygplats och att tio nya arbetstillfällen skapas. 30 mars är den nya linjen i trafik.

– Eskilstuna ligger bra till geografiskt sett med tanke på närheten till Stockholm och är dessutom sammankopplat med linjerna som går via Örebro, Karlstad och Oslo. Nu kan vi även erbjuda expressbussresor till Arlanda flygplats och om denna satsning faller väl ut kommer vi kunna utöka turerna ytterligare, säger Robert Nyberg, vd på Vy Travel.

Expressbussbolaget erbjuder även kopplingar med SJ-tågen i Eskilstuna och förbättrar pendlingsmöjligheterna för Eskilstunaborna:

– Vi kommer ha anslutningar med tågen i Eskilstuna och framför allt expressbussar till Arlanda flygplats. Detta innebär att resealternativen till och från Eskilstuna förbättras, vilket förmodligen höjer hela stadens attraktionskraft då det blir lättare att pendla på ett bekvämt och prisvänligt sätt, säger Robert Nyberg och tillägger att drygt tio personer kommer att anställas och bli stationerade i Eskilstuna. Det rör sig främst om en depåansvarig samt bussförare.

– Hälften av dessa 10 anställningar kommer vara heltid och den andra hälften är behovsanställningar, säger Robert Nyberg.

Resor till och från Eskilstuna är sammankopplade med det övriga linjenätet. Från och med trafikstarten den 30 mars går det att resa till Örebro, Karlstad, Oslo, Stockholm och Arlanda flygplats. Utöver det kan man resa till Kristinehamn, Karlskoga, Arboga, Arvika, Ludvika, Fagersta, Söderbärke och Smedjebacken med Vy Bus4You.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094