23948sdkhjf

Tuna Trafik fick nya ägare

Bussbolaget Tuna Trafik i Eskilstuna har fått nya ägare.

Mikael Johansson och Johan Hermansson har länge arbetat i Tuna Trafik så de är väl bekanta med såväl företaget som bussbranschen i stort. Men sedan december äger de två bussbolaget tillsammans sedan den tidigare ägare Lars Rosenblad valt att sälja Tuna Trafik till två av sina anställda.

Tuna Trafik omsätter runt 28 miljoner kronor och har 26 anställda och har ett gott rörelseresultat om närmare 5 miljoner kronor (2019). Verksamheten är delad mellan upphandlad skoltrafik och beställningstrafik som körs med bolagets 19 bussar. Det finns mycket miljötänk hos Tuna Trafik som snart helt kör på fossilfi HVO och för ett par år sedan monterades solpaneler på taket till debån, därmed producerar bussbolaget ocks el.

Detta att Tuna Trafik får nya ägare som fortsätter att driva bolaget i egen regi bryter mot den negativa trenden när det gäller mindre bussolag. Många har köpts upp av storbolagen eller lagts ner när den tidigare ägare givit upp. Så inte i Esklilstuna där Tuna Trafik kör vidare med framtidsplaner. Rt-forum återkommer senare om vad som ska hända.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062