23948sdkhjf

Hon tar över SJ

Monica Lingegård lämnar Samhall för att ta över ledningen för SJ.

Det dröjer dock till 17 augisti innan SJ får sin nya vd och koncernchef. Fram till det datumet kommer den tillförordnade vd:n Madeleine Raukas att hålla ställningarna, hon tillträdde 3 mars medan mångårige vd:n Crister Fritzson just nu är i färd med att avveckla sig själv - han lämnar helt i slutet av mars. Crister Fritzon lämnar sin gamla bransch för en ny inom elektronikbranschen. Monicla Lingegård gör sammak, lämnar sin tidigare bransch för att ratta Sveriges stösta tågopratör som alltjämt ägs av svenska staten.

– Hennes viktigaste uppgift blir att fortsätta den framgångsrika tillväxtresa som SJ är inne på och leda utvecklingen till att bli ett än mer modernt och kundorienterat bolag, säger SJ:s styrelseordförande Siv Svensson.

Monica Lingegård är för tillfället vd på Samhall – företaget som kombinerar samhällsnytta med medarbetarnytta. Samhalls hållbara affärsidé har bland annat gjort att de utsetts till Europas mest hållbara företag.

Dessförinnan arbetade Monica Lingegård som vd på G4S i Sverige, dotterbolag till världens ledande internationella säkerhetsföretag G4S. I sin tidigare karriär har Monica Lingegård haft olika ledande roller inom flertalet branscher såsom IT, telecom, strategikonsulting och finans. Monica Lingegård är ordförande i Rymdbolaget (SSC) och även ledamot i styrelsen för Nobina och Humana.

– SJ är ett framtidsföretag som fyller en viktig funktion i många människors vardag och vi har ett stort ansvar att bidra till en hållbar samhällsutveckling. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med SJs alla fantastiska medarbetare, styrelse och våra så viktiga kunder för att ta nästa steg i företagets utveckling och bygga ett allt bättre SJ, säger SJs tillträdande vd och koncernchef Monica Lingegård.

Kommentera en artikel (2)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063