23948sdkhjf

Undantag infört – branschen jublar

Det är ett välkommet besked om undantag för kör- och vilotider som Transportstyrelsen infört på grund av coronaviruset.

Med anledning av den pågående corona-pandemin har Transportstyrelsen 16 mars fattat beslut om undantag från kör- och vilotider. Företag kommer nu ges dispens för trafik och transporter under en 30 dagarsperiod. Det innebär att körtiden blir flexibel för att tillgodose transporter och trafik, så länge trafiksäkerheten kan upprätthållas.

Läs mer om det HÄR!

Transportföretagen välkomnar beslutet om tillfälligt undantag för kör- och vilotider som till stor del är i linje med vår begäran som skickades in till Transportstyrelsen i går. Transportstyrelsen har agerat snabbt vilket vi uppskattar. Det finns nu en möjlighet för våra medlemsföretag att utnyttja undantaget då många förare både är och kan komma att bli sjukskrivna, säger Annika Nordin, chef för arbetsgivarservice, Transportföretagen. Hon fortsätter:

Läget är akut för vissa medlemsföretag, till exempel för beställningstrafiken för buss som kan komma att fastna vid stängda landsgränser. För andra medlemsföretag är det ett starkt tryck på transporter som på livsmedelstransporter.

Om det finns behov av att utnyttja beslutet ska föraren ha Transportstyrelsens beslut utskrivet och med sig i fordonet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.239