23948sdkhjf

Remvig: ”Fullständigt absurt”

Svensk Turism ska samla besöksnäringen i Sverige - Hans Remvig, Resurs, sågar idén som han kallar fullständigt absurd.

– Svensk Turism AB anser sig redan vara den arena som samlar turismen i Sverige och nu har de fått ett uppdrag av Tillväxtverket att bygga en samverkansarena för turismen i Sverige. Fullständigt huvudlöst, säger Hans Remvig, analysföretaget Resurs.

Läs om Svensk Tursims uppdrag HÄR!

Kan du förklara vad du menar?

– Att ge uppdraget till någon som inte klarar av att göra det de själva vill göra är fullständigt absurt. Det borde vara uppenbart för alla.

Att samla näringen är väl inte fel, så hur borde det ha gått till?

– Det bästa hade varit att ta in en person utanför rese- och turismnäringen, utan lik i lasten och bett hen att undersöka om de stora enskilda företagen inom logi, transport och aktiviteter är intresserade. Jag tänker på företag som exempelvis Choice, Scandic, SAS, SJ, Viking, Tallink, Park and Resorts med flera men inte branschorganisationer.

 Företag av den typen jag angav bör tillfrågas om de är intresserade av att vara med och bygga upp en samverkansarena för turismen i Sverige. Är dessa företag inte tillräckligt intresserade, ja då är det bara att lägga ner projektet, säger Hans Remvig. Han fortsätter:

Just nu är det heller inte den bästa tiden, då många företag inom turismen kämpar för att överleva.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078