23948sdkhjf

Tack, regeringen!

Det kan bli fortsatta skattelättnader för biodrivmedel i Sverige – regeringen har ansökt vilket gillas av Transportföretagen.

6 mars har Transportföretagen där Sveriges Bussföretag ingår nåtts av regeringsbesked om att det fortsatt kan vara möjligt att tanka grönt med skattelättnad. Regeringen har meddelat att man skickat in en ansökan till EU om fortsatta skattelättnader för bland annat biodrivmedel och prognosen ser god ut.

Enligt regeringens pressmeddelande har man lämnat in en så kallad pre-notifiering inför ansökan om förlängning under 2021 av det nuvarande statsstödsgodkännandet för flytande biodrivmedel. Utöver det har även två ansökningar avseende biogas för uppvärmning respektive för motordrift lämnats till EU-kommissionen för tio år.

Läs rt-forums rapportering om detta HÄR!

– Det här är en fråga vi arbetat länge – om våra medlemsföretag fortsatt ska kunna minska sina utsläpp med den omställning biodrivmedel innebär, är skattelättnaden en avgörande faktor. Tack vare biodrivmedlet tankar 90 procent av alla bussar i den upphandlade trafiken fossilfritt, säger Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag.

EU-kommissionen ska nu besluta i frågan, men regeringen har fört konstruktiva samtal med EU-kommissionen de senaste månaderna och bedömer att det finns goda förutsättningar att få till en förlängning.

– Det är ett mycket bra besked vi nåtts av i dag och som vi hoppas går hela vägen genom EU nu. Efterfrågan på biodrivmedel är hög och tillverkning, utveckling och produktion kan bli en svensk paradgren. Då gäller det att det ges långsiktiga och stabila förutsättningar för nödvändiga investeringar, säger Tina Thorsell, samhällspolitisk chef Transportföretagen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078