23948sdkhjf

SL pausar biljettkontrollerna

Som en följd av coronakrisen har Storstockholms Lokaltrafik, SL beslutat att biljettkontrollerna upphör tills vidare.

Från och med 8 april ska biljettkontrollanterna i Stockholms kollektivtrafik primärt bistå resenärer, samla in statistik om trängsel i trafiken och informera resenärer om att hålla avstånd. SL:s biljettkontrollanter får med andra ord ett förändrat uppdrag tills vidare. Hur lång tid som biljettkontrollerna på sedvanligt vis pausar är dock inte närmare specificerat. 

Folkhälsomyndigheten har kommit med allmänna råd om att antalet resenärer i kollektivtrafiken bör begränsas, att antalet turer bör anpassas så att trängsel kan undvikas och att smittspridning ska motarbetas. Att alla just nu bör hålla avstånd från varandra på grund av smittspridningen, gör att bussarna fylls snabbare och upplevs trängre än vanligt.

– På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken. Nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten såväl som den allmänna oron bland våra resenärer gör att vi nu ändrar biljettkontrollanternas uppdrag. Tyngdpunkten kommer vara resenärsinformation och statistikinsamling om trängselnivåer i SL-trafiken, vilket ger oss möjlighet att anpassa trafiken för att möta resebehovet där den är som störst, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

Det innebär att den systematiska biljettkontrollen upphör. Men resenärerna måste alltjämt ha giltig biljett för att resa. Uppenbart fusk kan fortfarande leda till en tilläggsavgift. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078