23948sdkhjf

Hyr ut bussförare för att klara krisen

Bussbolagen är under svår press i coronakrisens spår – men ett bolag har klarat krisen genom att hyra ut sina bussförare som ambulansförare rapporterar DN.

Det är Westin Buss i Bromma, västra Stockholm, som klarat sina akuta problem just genom att hyra ut sina bussförare till att köra sjukvårdstransporter. Hade man inte hittat den lösningen hade varsel eller permittering varit enda lösningen eftersom nästan all beställningstrafik står stilla.

Men i stället för att misströsta fokuserade Westin Buss på att hitta utvägar. Och de hittade Samariten Ambulans som utför ambulanssjukvård åt flera svenska regioner. Nu är över 20 bussförare anlitade för att köra ambulanser i stället för bussar. En lösning som innebär jobb för de enskilda förarna i stället för varsel om uppsägning – och samtidigt en möjlighet för bussbolaget att klara sig genom coronakrisen och därefter snabbt komma på fötter igen, eller snarare på hjul.

Björn Boman, vd för Westin Buss uppger för DN att den lösning på krisen som bolaget hitta är fantastisk: Dels gör bussförarna stor samhällsnytta och kan fortsätta jobba och därmed har inga åtgärder behövt vidtas i form av nedskärningar i arbetsstyrkan som annars är enda vägen att gå.

I stället bidrar bussbolaget till samhällsnyttan eftersom det behövs många fler ambulansförare nu och så länge coronakrisen varar i Sverige.

Det kanske finns fler bussbolag som skulle kunna hitta liknande lösningar för att överleva när beställningstrafiken står stilla och i princip inga turistbussresor kan genomföras.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094