23948sdkhjf

Gratis skjuts för vårdpersonal

Uppstickaraktören Bolt erbjuder gratis taxiresor till vårdpersonal i Stockholm – med stöd av riskkapitalbolag.

Den appbaserade taxitjänsten Bolt erbjuder sedan en vecka tillbaka gratis resor till vårdpersonal som behöver ta sig till och från sjukhus i Stockholm under helgerna. Ett initiativ som görs i samarbete med riskkapitalbolaget Creandum, som även investerat i Bolt, samt EQT Ventures. Fler företag uppmuntras även att ge sitt stöd för att kunna utöka erbjudandet.

Tillsammans med Creandum och EQT Ventures erbjuder Bolt gratisresor till vårdpersonal som behöver ta sig till och från sjukhusen i Stockholm. I dagsläget gäller erbjudandet för anställda på ett par av regionens större sjukhus men fler sjukhus kan tillkomma längre fram.

– Vi påbörjade detta på prov redan i slutet av förra veckan för att se om det fanns ett intresse, och det gjorde det. Därför utökar vi det nu. Personalen inom sjukvården är en viktig samhällsresurs och vi vill i möjligaste mån bidra till att de kan resa till och från sina arbeten utan att onödigt exponeras för smittorisk, säger Nils Wijkmark som är regionchef för norra Europa på Bolt.

Upplägget i dagsläget är att Bolt förser sjukhusen med rabattkoder för gratis taxiresor som sker till och från arbetet under helgen, från fredag till måndag morgon. Kostnaderna för varje resa inom denna tidsram täcks av Creandum, EQT Ventures och Bolt för att stötta lokal vårdpersonal på några av regionens större sjukhus.

– På Creandum utvärderade vi hur vi bäst kunde hjälpa vårt lokalsamhälle att bekämpa COVID-19. Eftersom sjukvårdspersonal har bland de mest utsatta yrkena just nu kände vi att det naturliga sättet att stödja dem var genom att låta dem helt fokusera på sitt arbete och spendera mindre tid i kollektivtrafiken, till förmån för oss alla. Tillsammans med Bolt, ett av många portföljbolag i vår fond, genomförde vi snabbt ett första, framgångsrikt test. Nu vill vi skala upp detta initiativ och hoppas att fler företag vill gå med och stötta, säger Sanna Westman, investment manager på Creandum.

Även Nils Wijkmark ser initiativet som ett bra sätt att ge ett bidrag till lokalsamhället:

– Det innebär att vi kan hjälpa till att stötta hälso- och sjukvården i Stockholm. Vi hjälper på samma gång taxinäringen som har det tufft just nu genom att skapa fler resor som annars kanske inte hade skett. Jag hoppas även att fler företag vill delta i initiativet så att vi kan utvidga det till att även omfatta resor på vardagar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078