23948sdkhjf

Flexbuss växlar upp

Mitt i coronakrisen går Flexbuss mot strömmen och anställer medarbetare – detta tack vare en vunnen storupphandling i Halland.

Flexbuss blev en stor vinnare i Hallandstrafikens upphandling avseende regiontrafiken och skolskjutsarna i Halland som genomfördes under 2019. Uppdraget innebär en nyinvestering för oss om 40 st nya bussar och rekrytering av ca 70 st nya medarbetare i Halmstad och Falkenberg. Avtalet med Hallandstrafiken startar i juni 2020 och sträcker sig över tio år. Flexbuss har nyligen förvärvat en industritomt om 9500m2 på Vinbergs industriområde utmed E6:an vid Falkenbergsmotet i Falkenbergs kommun. På tomten planerar vi uppföra en bussdepå med personalutrymmen, kontor med konferensrum samt en tvätthall avsedd för städ och tvätt av våra bussar. Depån kommer rymma omkring femtio bussar vid full utbyggnad. Depån kommer stå klar under hösten 2020.

 Flexbuss med säte i Nybro bedriver verksamhet i södra Sverige med fokus på utförande av kollektivtrafik, skolskjuts, serviceresor och beställningstrafik. Vi är i skrivande stund strax över 500 medarbetare där merparten är förare som varje dag transporterar människor till och från arbete, skola eller nära och kära.

– Vi ser etableringen i Halland som en viktig del i vår tillväxtstrategi. Förvärvet av industritomten i Falkenberg innebär att vi skapar en god arbetsmiljö för våra medarbetare och bra förutsättningar för städ och tvätt av våra fordon. Närheten till järnvägsstationen skapar samtidigt förutsättningar för att vi snabbt ska kunna vara på plats när behovet av ersättningstrafik uppkommer, säger David Lindquist, vd på Flexbuss. Han fortsätter:

– Byggnationen av bussdepån kommer genomföras av lokala entreprenörer vilket är centralt i vår strategi i samband med etableringar i för oss nya regioner. Intresset hos det lokala näringslivet har varit stort i samband med upphandlingen av entreprenaden. Falkenberg kommuns representanter från näringslivavdelningen har varit och är till stor hjälp för oss med stöd och svar på frågor. Förutom uppdraget avseende skolskjutsarna och regiontrafiken kommer vi också erbjuda A- till B-resor och transfers med turistbuss till närings- och föreningslivet i Halland.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062