23948sdkhjf

Han köper Interbus

Göteborgske näringslivsprofilen Thomas Ström förvärvar Interbus och den tidigare verksamhetsansvarig i bolaget blir ny vd.

Näringslivsprofilen Thomas Ström från Göteborg, som bland annat grundat och byggt upp transport- och speditionsföretaget NTEX, förvärvar Interbus från Håbo Buss i Bålsta. Roger Mathiasson som tidigare varit verksamhetsansvarig för Interbus blir nu vd, medan Thomas Ström kommer att arbeta i bolaget som styrelserepresentant. Övertagande sker 31 augusti och omfattar ett 30-tal fast anställda medarbetare. Hur stor köpeskillingen är stannar dock mellan parterna.

Det är via sitt helägda bolag, Volle Scandinavia AB, som Thomas Ström kommer att driva Interbus verksamhet vidare med Roger Mathiasson som vd och Peter Bergh, som platschef i Göteborg. För det är från Stockholm, där man har ett 30-tal bussar och Göteborg med sina sex bussar, som verksamheten styrs.

– Det är där vi har våra bussparkeringar och administrativa personal men vi kommer att arbeta över större delen av Europa med hela Sverige som stark bas, säger Thomas Ström.

Det här med bussbranschen är inget som är nytt för Thomas Ström. Under sin yrkeskarriär har han under flera år kört turist- och transitbussar mellan Sverige och olika länder i Europa.

– Ja, det var en rolig och spännande tid på många sätt. Och jag tror verkligen på beställningstrafiken inom bussbranschen i framtiden. Inte minst pga av Corona, som jag är övertygad om kommer att medföra ett lägre flygresande. Vem vill sitta i ett rör med 300 personer med ansiktsmask i flera timmar? Samtidigt kommer människor fortsätta att vilja resa och då är chartrade bussar ett bra alternativ, säger Thomas Ström.

Samtliga Interbus bussar drivs med HVO-diesel, vilket gör att man ligger väldigt bra till ur miljöhänseende.

– Det ligger helt rätt i tiden och med tanke på att i stort sett all den här typen av verksamhet legat nere sedan Coronautbrottet ser jag ett stort uppdämt behov, som jag tror vi kommer se effekt av redan under hösten.

Detta är också en av anledningarna till att Thomas Ström går in bussbranschen.

– Andra orsaker till att jag gör det här är att Interbus ett starkt varumärke samtidigt som jag är övertygad om att beställningstrafiken kommer att öka för såväl företag, föreningar, idrottsklubbar samt privatpersoner, som i allt större utsträckning kommer vilja arrangera sina egna gruppresor i framtiden. Dessutom vet jag att företaget har en mycket bra ledning och personalstyrka som med stolthet kommer vilja driva och utveckla Interbus varumärke vidare, säger Thomas Ström.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062