23948sdkhjf

Återstart för PågatågenExpress

Fler tåg i Skåne och till Älmhult– PågatågenExpress kör igen.

31 augusti satte Skånetrafiken in fler tåg mellan Malmö och Helsingborg när PågatågenExpress kom tillbaka. Det innebär sju procent fler platser i rusningstid och en restid på endast 38 minuter. Även PågatågenExpress Malmö-Älmhult är i trafik sedan 31 augusti. 

Mellan Malmö och Helsingborg kommer sju procent fler att kunna resa i rusningstid. Detta då PågatågenExpress åter kommer att trafikera sträckan eftersom Lommabanan öppnar igen efter att ha varit avstängd. Det betyder att den som reser mellan Helsingborg och Malmö kan göra det på 38 minuter. Även mellan Malmö och Älmhult kör expresstågen igen från 31 augusti med en avgång om dagen på vardagar i vardera riktningen.

– Vi är glada att kunna sätta in fler tåg tack vare att arbete avslutas på Lommabanan. Att kunna öka antalet stolar betyder också att vi kan minska trängseln och ger kunderna ytterligare valmöjligheter att resa i rusningstid. Även de som reser till Älmhult får nu möjligheten att resa med expressen igen, säger Linda Westman, affärschef Pågatågen hos Skånetrafiken.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094