23948sdkhjf

Fler bussar ska lätta på trängseln

Skånetrafiken sätter in extrabussar på särskilt populära sträckor för att minska trängseln.

Trots att Skånetrafiken kör som mest trafik i rusningstid uppstår enstaka avgångar där många vill resa samtidigt. Genom att noga övervaka antalet resande kan Skånetrafiken agera snabbt och sätta in extra avgångar där läget är akut och där det är möjligt att förstärka trafiken. Nu sätts ytterligare bussar in på några av de linjer och sträckor där många vill resa samtidigt.

Under rusningstid är det många som reser med Skånetrafiken och då kan vissa avgångar bli fulla. Men tillsammans med företagen som kör bussarna bevakar trafikledningen hela tiden bussavgångarna för att kartlägga hur behoven förändras och hur många som reser för att snabbt kunna få ut extra bussar där det behövs som mest. Nu sätts ytterligare förstärkningsbussar in där många vill resa samtidigt.

– Vi jobbar stenhårt för att det ska vara både tryggt och bekvämt att resa med buss i Skåne. Där vi ser att resandet är väldigt högt har vi lyckats att sätta in extra bussar och avgångar. Men vi behöver fortfarande våra resenärers hjälp för att försöka sprida ut resandet, säger Saman Tondnevis, Affärschef på Buss, Skånetrafiken

De extra förstärkningarna som nu sätts in är temporära och kan flyttas om behoven ändras. Därför kan det förekomma bussar som inte ser ut som de vanliga Skånetrafikenbussarna just eftersom de är extraordinära insatser för att underlätta här och nu.

– Många gånger kan det räcka att planera sin resa bara en halvtimme senare eller tidigare för att det ska vara gott om plats ombord. På vår hemsida finns en rad verktyg som hjälper dig att planera din resa så att du kan undvika de populäraste avgångarna, säger Saman Tondnevis

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08