23948sdkhjf

Vann ersättningstrafik i syd

Två stora bussbolag ska köra ersättningstrafik åt SJ Öresunds Öresundståg.

SJ Öresund har slutit avtal med både Nobina och Bergkvara buss för att kunna erbjuda Öresundstågsresenärer en både pålitlig och snabb ersättningstrafik vid oplanerade störningar från och med december.

Avtalet omfattar ersättningstrafik de 48 första timmarna efter att en oplanerad trafikstörning inträffat. Genom avtalet kommer två erkänt duktiga bussföretag att samarbeta. Intentionen i avtalet är att få igång ersättningstrafiken så tidigt som möjligt och därefter snabbt etablera en stabil och pålitlig ersättningstrafik.

Utöver att skapa förutsättningar som möjliggör korta inställelsetider är fokus på att ge tydlig och relevant information till resenärerna.

– Vi vet att oplanerade störningar är en källa till missnöje hos resenärerna. Därför känns det extra bra att kunna avtala om ett nära samarbete med både Nobina och Bergkvara. De båda bussföretagen har lång erfarenhet och tillsammans mycket omfattande resurser, säger Anders Gustafson, vd för SJ Öresund.

I december tar SJ Öresund över drift och större delen av underhållet för Öresundstågen. I upphandlingen som SJ Öresund vann ställdes höga krav på en effektiv och robust ersättningstrafik. Genom det nya avtalet finns nu resurser och organisation för att uppfylla upphandlingen och beställarnas krav. Ambitionen är att resenärerna ska märka en tydlig förbättring när SJ Öresund tar över trafiken.

– Att få ombord Nobina och Bergkvara buss är ett viktigt steg i våra förberedelser inför trafikstarkt. Det är ett gediget arbete för att få allt på plats och det går i huvudsak enligt plan. Vi ser alla fram emot att starta trafiken i december, säger Anders Gustafson.

Avtalet om ersättningstrafik vid oplanerade störningar löper under fyra år med möjlighet till förlängning. Nobina fick tidigare i år förtroende av beställarna att samordna all planerad ersättningstrafik för den spårbundna trafiken inom Öresunds- och Pågatågssystemet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078