23948sdkhjf

Elektrifierar i Göteborg

Just nu pågår bygget av infrastrukturen som gör det möjligt att elektrifiera Göteborgs busstrafik – en entreprenör levererar åt Transdev Sverige som ska köra trafiken.

Det råder full aktivitet i Göteborg för att nå det uppsatta målet med att kunna trafikera Göteborgs kollektivtrafik med elbussar. I december 2020 förväntas 145 nya bussar rulla ut i kollektivtrafiken, alla ska vara eldrivna.

Som ett led i ett miljöarbete som pågår i hela transportsektorn kommer Göteborgs kollektivtrafik från december 2020 att uteslutande trafikeras av elbussar. Ansvarig för hela projektet är Transdev Sverige som under sommaren vann upphandlingen av fem stycken kontrakt gällande busstrafiken i Göteborg.

Detta är startskottet för Sveriges största elbussprojekt; kontrakten i Göteborg omfattar trafiken sydvästra Göteborg, stambusstrafik i Göteborg, expressbusstrafik samt trafiken i Mölndal och Partille. Totalt ska tre depåer för laddning byggas i Partille, Kville och Mölndal.  

Wennstrom har som entreprenör ansvaret för att bygga infrastrukturen för depåerna med allt från kabeldragning till installation av laddstationerna och driftsättning. Det handlar om att säkerställa att rätt mängd elkraft finns för att kunna ladda elbussarna.

– Vi är jättestolta över förtroendet att få bygga infrastrukturen åt Transdev och det är startskottet för vår satsning på elektrifiering inom transportsektorn, säger Andreas Holmgren, chef för Nya Drivmedel inom Wennstrom.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078