23948sdkhjf

Storaffär i Västra Götaland

Välkänt bussbolag i Västsverige köper nästan hela ReseMakar´n i Vänersborg.

Vårgårdabuss stärker sin position på bussresemarknaden i västra Sverige genom att köpa merparten av researrangören ReseMakar´n i Vänersborg. Köpet slutfördes 2 november 2020 men närmare detaljer om affärens storlek i pengar stannar mellan parterna.

– Utvecklingen där Vårgårdabuss går in som en stark partner i ReseMakar´n är en gammal dröm som nu uppfylls. Vi har jobbat tillsammans länge och vi har nyttjat Vårgårdabuss tjänster för våra resor under 25 års tid. Vi har samma syn på affärer och kommer jobba långsiktigt tillsammans för att skapa den bästa upplevelsen för våra gäster vare sig de åker en kortare transport eller skall på en lång resa till andra sidan av vårt jordklot, säger Erik Dahlbom vd ReseMakar´n.

– För Vårgårdabuss var det ett naturligt steg att ta när möjligheten att gå in som partner i ReseMakar´n dök upp. Det är ett välskött resebolag med mycket gott rykte på marknaden och som vi känner till väl efter många års samarbete. Bolagen kompletterar varandra mycket bra både geografiskt som verksamhetsmässigt. Vi kan nu erbjuda våra kunder som önskar arrangemang av olika slag professionell hjälp att utveckla och genomföra sina resor i vårt delägda bolag ReseMakar´n. Vårgårdabuss kommer i framtiden fortsatt vara en av flera leverantörer av busstransporter i bolaget. Vi ser också fram emot att vara med och utveckla reseverksamheten i ReseMakar´n tillsammans med Erik, Anneli och övriga i bolaget, säger Östen Hallenbert, vd Vårgårdabuss.

Vårgårdabuss startade 1978 under namnet Södra Härene bilstation. Från 1986 heter man Vårgårdabuss och är idag ett familjeföretag i hjärtat av Västra Götaland med över 40 års erfarenhet av bussresor. Bolaget förfogar över 120 bussar och drygt 220 anställda och har depåer för linje och beställningstrafik i Vårgårda, Alingsås, Gislaved, Fristad och Floby. I början av 90-talet var Vårgårdabuss med och skapade samverkansbolaget Buss i Väst AB, som numera heter Bivab. Genom detta bolag, som varit väldigt framgångsrikt, har Vårgårdabuss kört linjetrafik allt sedan dess. Ägare av Vårgårdabuss är idag Östen Hallenbert och Joakim Claesson.

ReseMakar´n startades 1992 av Erik Dahlbom. Företaget utgår allt sedan starten från Trestadsområdet där man har bussdepå i Vänersborg med 3 turistbussar och 8 anställda. Bolaget sysslar idag uteslutande med reseverksamhet och beställningstrafik. Årligen reser cirka 20 000 resenärer med på företagets resor som är allt från dags- och teaterresor, bussresor runt om i Europa till längre resor med flyg runt om i världen. Bolaget vann 2019 turistbussbranschens finaste pris Guldbussen.

Idag ägs bolaget av Erik och Anneli Dahlbom tillsammans med de tillträdande ägarna från Vårgårdabuss Östen Hallenbert och Joakim Claesson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078