23948sdkhjf

Hon är Siemens Mobilitys nya vd

Kristina Nyquist är ny vd för Siemens Mobility sedan 1 oktober 2020.

Kristina Nyquist är ny vd för Siemens Mobility sedan 1 oktober 2020. Hon kommer närmast från ABB Facts som biträdande projektdirektör för Sjs uppgradering av X2 och dessförinnan som verksamhets-, drifts- och projektchef. Kristina Nyquist har innan dess arbetat 15 år på Bombardier med konstruktion, leverans och försäljning av tåg.

Kristinas uppdrag på Siemens Mobility är att leda och utveckla verksamheten med fokus på att möjliggöra för leverantörer av transporttjänster över hela världen att göra tåg och infrastruktur intelligenta.

Kristinas omfattande erfarenhet från området tågtillverkning och transmission samt av att leda projektbaserade verksamheter, i kombination med hennes mångåriga chefserfarenhet och energiska och raka personlighet, kommer att ge den svenska verksamheten en energiinjektion och tillföra både strategisk och operativ kompetens i våra kundrelationer, säger Mikael Leksell, vd för Siemens i Sverige och Norden.

 –  Jag har fått ett fantastiskt fint välkomnande på Siemens och från våra kunder.  Framåt ser jag fram emot att fånga upp ännu mer av den stora kompetens som finns inom området rälsbunden gods- och persontrafik på Siemens - både lokalt och globalt, samt såklart se till att min kompetens, erfarenhet och nätverk på bästa sätt kan komma till nytta för oss och våra kunder och partners, säger Kristina Nyquist.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109