23948sdkhjf

När telefonerna tystnade

Över en natt tystnade telefonerna hos MK Bussresor - Helen Bergh deltar i Busstorget 15 april och berättar om hur det var när coronan slog till för ett år sedan.

Helen Bergh, delägare och vice vd i MK Bussresor i Skara, styrelseledamot i Sveriges Bussföretag och ledamot i förbundets arbetsgrupp för turist- och beställningstrafik TURBO kommer på Busstorget 2021 i ett öppen hjärtligt samtal med Sveriges Bussföretags branschchef Anna Grönlund berätta om hur året med coronapandemin påverkat henne och företaget.

Mer information om Busstorget 2021 finns HÄR!

Över 75 procent av bussföretagen uppger att de har tappat mer än 80 procent i omsättning inom vissa segment under 2020. Omställningsstödet är tillsammans med stödet för korttidspermittering viktigt för att fler företag ska kunna hålla i och hålla ut till dess vi börjar resa igen. Samtidigt räcker de inte till, de generella stöden behöver kompletteras med riktade stöd såsom stöd till avställda turistbussar.

Helen Bergh är en av många som i möten, samtal och webbinarier med politiker berättat om de svårigheter turistbussbranschen mött i coronakrisens spår. Hon har också enträget beskrivit behovet av riktade och långsiktiga stöd för turistbussbranschen. På Busstorget delar hon med sig av positiva möten, reaktioner hon mött från politiker och kollegor, tankar under riktigt svarta dagar men också glädjeämnen som samtal med goda kollegor, Lussebuss och värmande mejl och samtal från resenärer och kunder.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094