23948sdkhjf

Ny och nytt i KollA

Nya ledamöter och nytt PM om pandemins effekter i kollektivtrafiken på möte i Kollektivtrafikens Avtalskommitté – det blev klart på mötet 13 april.

Kollektivtrafikens Avtalskommitté, KollA, har genomfört årets andra möte 13 april och välkomnade då en ny ledamot - Håkan Nilsson. Han är den andra representanten för Tågföretagen. Håkan Nilsson har  lång erfarenhet från branschen, både från trafikföretag och SL. På mötet diskuterades också det PM om pandemins effekter på kollektivtrafiken som KollA fått uppdrag att ta fram.

KollA ska i maj redovisa sitt PM om pandemins effekter på kollektivtrafiken till styrgruppen i Partnersamverkan för en förbättrad kollektivtrafik, där KollA ingår. I maj ska KollA också redovisa status i sitt arbete med att förnya de branschgemensamma modellavtalen för den upphandlade kollektivtrafiken. Här har KollA fått flera goda inspel från Indexrådet. Övergripande struktur för de nya modellavtalen är beslutad efter återkoppling från referensgruppen och arbetet med enskilda texter pågår. Även en justering av text i Vägledning för Tågtrafik kommer att beslutas vid nästa KollA-möte efter avstämning med branschen.

KollA:s nästa ordinarie möte är 17 juni 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109