23948sdkhjf

Hon ska leda Svevia mot klimatneutralitet

Larissa Strömberg ska driva Svevias arbete med klimatneutralitet.

Svevia har anställt Larissa Strömberg som ansvarig för företagets arbete med klimatneutralitet. Larissa Strömberg kommer närmast från en tjänst som LCA- och klimatansvarig på NCC och har doktorsexamen i LCA (livscykelanalys) från KTH.

Svevia befinner sig i en intensiv utvecklingsfas i arbetet med att etablera klimatarbete inom linjeorganisationen. Mitt uppdrag blir bland annat att driva och stödja den utvecklingen tillsammans med linjen. Med min mångåriga erfarenhet i bagaget och längtan efter nya utmaningar ser jag fram emot att bidra till att Svevias resa mot klimatneutralitet blir framgångsrik, säger Larissa Strömberg.

– Jag är väldigt glad över att Larissa Strömberg vill anta utmaningen med att ta Svevias klimatarbete till nästa nivå. Hon har gedigen erfarenhet av att arbeta med livscykelanalyser (LCA), miljövarudeklaration för byggprodukter (EPD) samt andra klimatberäkningsverktyg. Något som kommer att vara väldigt värdefullt i arbetet med att kartlägga potentiella affärsmöjligheter och samtidigt minska vår negativa klimatpåverkan, säger Emilie Beckman, hållbarhetschef i Svevia.

Svevia är specialiserat på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078