23948sdkhjf

Äntligen – lättnader för långväga busstrafik

Lättade restriktioner för den långväga busstrafiken kommer mitt i sommaren - det beslutade regeringen 27 maj.

Eftermiddagen 27 maj höll regeringen en pressträff om att avveckla de restriktioner som har gällt under pandemin. Från den 15 juli kommer restriktionerna för den långväga busstrafiken att hävas var regeringens besked.

Regeringen kommer att avveckla restriktionerna i fem steg, avvecklingen av restriktionerna för busstrafiken kommer att ske vid det andra steget 15 juli. Det innebär att bussföretagen nu kan ta emot bokningar utan att behöva begränsa platsantalet till hälften.

– Beskedet är välkommet för många resenärer som nu med vaccin längtar efter att resa och återse vänner och släktingar. För de bussföretag som till följd av införda restriktioner tvingats ställa in eller kraftigt dra ner på sin trafik utan pga av införda restriktioner utan ersättning är dagens beslut välkomna, kommenterar Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag. Hon fortsätter:

– Samtidigt har många av företagen tvingats till nedskärningar. Med hänvisning till att samma restriktioner i vårt grannland Norge gett företagen rätt till kompensation uppmanar vi ändå regeringen att se över detta retroaktivt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094