23948sdkhjf

Nu rullar elbussar på Piteås gator

Piteå har fått ett nytt inslag i stadsbilden, nu rullar de nya elbussarna som trafikerar tätortstrafiken under namnet Piteå Stadsbuss. Kollektivtrafikbolaget Nobina Sverige AB vann den senaste upphandlingen och har därför etablerat sig i Piteå för att sköta kollektivtrafiken.

– Piteå kommun är jätteglada att Nobina sett möjlighet till satsning på elbussar i Piteå och att de valt att etablerat sin verksamhet här hos oss. Vi både hoppas och tror att vårt framtida samarbete kommer generera positiv utveckling av kollektivt resande med buss i Piteå, säger Rebecka Granström, enhetschef trafik och bygg, Piteå kommun.

Under våren har Nobina rekryterat ett tjugotal personer för att hantera allt från att köra och serva bussarna till att planera och utveckla trafiken.

– Efter en lång tids planering och förberedelser känns det nu riktigt kul att, tillsammans med våra medarbetare och Piteå kommun, få hälsa alla resenärer välkomna ombord på våra nya fina bussar. Tillsammans vill vi nu erbjuda trygga, välkomnande och hållbara resor, säger Charlotta Isaksson, affärschef på Nobina i Norrbotten.

Som ett steg i utvecklingen lanseras i samband med trafikstarten ett nytt varumärke, Piteå Stadsbuss. Inom kort lanseras den nya webbplatsen piteastadsbuss.se och på sikt kommer du också att kunna använda appen Travis för att planera resor och köpa biljetter, en användbar app som används inom kollektivtrafiken runt om i landet.

– Du kan fortfarande köpa biljetter på samma ställen som tidigare, till exempel på Bussgods i busstationen och på bussen. Men fortfarande gäller kontaktfri betalning för att öka tryggheten för förarna, så betala med kort på bussen, säger Rebecka Granström.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125