23948sdkhjf

Train Alliance får säkerhetstillstånd för huvudspår

Transportstyrelsen har beslutat att ge Train Alliance säkerhetstillstånd för huvudspår vid driftplatsen Brista i Sigtuna kommun. Samtidigt beslutades om säkerhetstillstånd för Rikskombiterminalens sidospår i Rosersberg, Sigtuna kommun.

Det är med stor tillfredsställelse vi nu lyckats uppnå denna höga nivå inom infrastrukturförvaltning. Arbetet med vår säkerhetskultur är något som genomsyrar alla beslut och arbeten i organisationen vilket kräver noggrannhet, kontinuitet och förståelse, säger Joakim Weijmer, vd Train Alliance.

Endast ett fåtal aktörer i Sverige har säkerhetstillstånd som förvaltare av huvudspår då det ställer betydligt större krav på organisationen än för sidospår. Som infrastrukturförvaltare ansvarar man kontinuerligt för säkerhet, besiktningar, underhåll, kapacitetstilldelning samt följer en rad förordningar, lagar och regler vilket ställer stora krav på ett säkerhetsstyrningssystem.

Då vi nu inte enbart har ansvar för sidospår utan även huvudspår så har vi upprättat ett samarbete med en kompetent leverantör gällande regelverk, besiktningar, underhåll och jourverksamhet. Vi har valt Järnvägsakademin vilket vi är väldigt nöjda med – säger Pierre Starck, chef Drift & Förvaltning Train Alliance.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078