23948sdkhjf

Resia säljer Bengt-Martins

Resia AB har tecknat ett avtal gällande försäljning av samtliga aktier i dotterbolaget Bengt-Martins AB. Bengt-Martins har sitt säte i Karlstad och har förutom i Karlstad, även medarbetare i Sälen. Köpare är det göteborgsbaserade bolaget Magic Carpet Group som sedan tidigare äger OLKA Sportresor i Göteborg. Köparen tillträder den 9 augusti 2021.

Beslutet om att sälja Bengt-Martins har tagits för att renodla och stärka vårt fokus inom B2B-området, säger CEO Eva Moen Adolfsson och fortsätter: 

Det är med varm hand vi lämnar över ett av de starkaste och finaste varumärkena till ännu ett familjeägt företag och jag är övertygad om att de nya ägarna kommer att ta hand om Bengt-Martins på bästa möjliga sätt. Denna försäljning innebär att vi nu får en ökad möjlighet till att lägga full fokus på att vidareutveckla B2B-affären, som är stommen i Resias erbjudande framöver.

Vi är mycket glada över att denna affär gått i lås och ser fram emot att vara med och bygga ett Bengt-Martins som är ännu starkare än tidigare. Trenden med semester, upplevelser och rekreation i Sverige och Norden har förstärkts under pandemin och där kommer Bengt-Martins bli en vinnare, säger Stefan Gustafsson och Joel Lindeman på Magic Carpet Group.

B2B affären för Resia, som inkluderar affärsresor, möten & konferens samt kongress, kommer att utgöra grunden i kunderbjudandet inom Resia. Inom semesterresor behålls ett digitalt utbud för privatkunder fortsatt på Resia.se.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094