23948sdkhjf

Det här hände i juli

Vi har sammanställt de stora nyheterna från juli. Här finns allt från nyetablering på den brasilianska marknaden till vd-allians som stödjer EU:s nya klimatplan.

Flixbus satsar på Brasilien efter att landet öppnat för konkurrens  

– Vi förväntar oss att öppnandet av den brasilianska mobilitetsmarknaden kommer att leda till en betydande förändring och stora möjligheter för aktörer som oss. En konkurrenskraftig marknad erbjuder fler val för kunden, samtidigt som det leder till en bättre infrastruktur och ett miljövänligare sätt att resa. En vinst för såväl kund som miljön. 

Det säger André Schwämmlein, grundare och vd för Flixmobility i ett pressmedelande.  

I och med etableringen på den brasilianska marknaden i år, kommer företaget köra busstrafik mellan landets största städer, med målsättning om att öka trafiken ytterligare i ett senare skeende.  

Flixbus blir en av de första internationella aktörerna i landet, bolaget kommer att ha sitt huvudkontoret i São Paolo.  

Efter EU:s klimatpaket – vd-allians stödjer planen 

Tidigare i juli presenterade EU-kommissionen en klimatplan. Nu har vd-alliansen, CEO Alliance for Europe’s Recovery, Reform and Resilience, lagt fram policyrekommendationer. 

Förslagen rör bland annat åtgärder för att minska rörlighets-, transport-, energisystems- och byggnadsrelaterade koldioxidutsläpp och att påskynda förnyelse av viktiga industrier i EU. 

– Klimatförändringarna kommer att förbli vår största utmaning under de kommande decennierna. Den europeiska vd-alliansen stöder till fullo EU-kommissionens klimatmål – det finns inga alternativ. Nu är det dags att gå från ord till handling. Vd-alliansen, med sina branschledande företag från hela Europa, uppmanar på ett sätt som inte gjorts tidigare till högre pris på koldioxidutsläpp inom alla branscher och länder, säger Dr. Herbert Diess, CEO Volkswagen Group. 

Bolt stoppar uthyrningen av elsparkcyklar på helgnätter

Nu är det slutåkt med Bolts elsparkcyklar på helgnätter. Förhoppningen är att detta ska motverka olyckor. Mellan klockan 00:00 och 05:00 på fredagsnätter och lördagsnätter går det därmed inte att hyra någon av företagets elsparkcyklar som finns utplacerade i Stockholm, Göteborg, Malmö och Lund i dagsläget. 

Företaget har gjort olika åtgärder för att öka säkerheten med cyklarna.
– Verktygssatsen “safety toolkit” innehåller guider för nybörjare samt ett nybörjarläge som gör det möjligt att begränsa sin maximala hastighet. Appen innehåller även säkerhetsinformation och tekniska tips på hur man kan åka säkert samt information om att man ska följa lokala trafikregler. Men det mest effektiva sättet att förhindra elsparkcykelolyckor på natten är dock att inte erbjuda möjligheten att åka elsparkcykel alls, förklarar Alexander Liljeblad som är chef för Bolts elsparkcykelverksamhet i Sverige.

Stoppet av uthyrning av elsparkcyklar på fredagsnätter och lördagsnätter gäller i alla länder i Norden där Bolt har verksamhet – Norge, Sverige och Danmark.

Minitåget Malmö Expressen kör återigen turister

Travelshop i Malmö introducerade minitåget Malmö Expressen 2018 och det blev snabbt en populär turistattraktion bland besökare i Malmö. Sommaren 2020 pausades tåget men togs åter i drift i juli 2021.
- Vi är glada att återigen kunna erbjuda våra besökare till Malmö ett bekvämt och miljövänligt sätt att uppleva Malmös topp attraktioner, säger Ingvar Ryggesjö ägare av Travelshop.Det eldrivna tåget har 4 stycken vagnar med plats för slutna sällskap upp till 6 personer i varje vagn, fortsätter Ingvar.

Tåget passerar välbesökta områden i Malmö, som Västra hamnen med Dockan Marina, Turning Torso, Malmös eget ”Malmhattan” med konserthus Malmö Live och fotostop över Öresundsbron. Utöver de lite nyare sevärdheterna kör tåget även förbi äldre historiska malmöitiska platser som Stortorget och Malmöhus slott. Fram till 22 augusti kan man åka Malmö Expressen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094