23948sdkhjf

Vallfärd till fjällvärlden – 85 000 besök till Skistars destinationer

Fjällvärlden har lockat besökare i sommar. Skistar rapporterar att antalet gäster på deras destinationer har ökat med över 60 procent jämfört med förra året. Bara i Trysil, Åre och Sälen har fler än 85 000 besökare testat på trailcykling, downhill eller liftburen vandring i sommar.

Vår satsning på sommaren har verkligen varit en succé. Intresset att ha en aktiv semester och njuta av vår fantastiska fjällmiljö även sommartid har varit enormt: bara inom cykling har vi ökat med 70 % jämfört med föregående år och över 15 000 gäster har testat våra klätterparker i Åre och Sälen hittills. Det visar att hemester-trenden verkligen är här för att stanna, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef för Skistar.

Enligt Skistars gästundersökningar har den populäraste aktiviteten hittills varit just cykling, framförallt trailcykling tätt följt av vandring och att ta liften upp på fjället. Många har också nyttjat sommaröppna restauranger och caféer och majoriteten av besökarna har varit barnfamiljer. Många har också uppskattat lägerverksamheten för barn och unga genom Valle Kids Club och Teen camp bike. Gästundersökningarna visar också att 1 av 4 aldrig tidigare besökt fjällen sommartid.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093