23948sdkhjf

Hotelljätte ska investera i Höga kusten

Sydkoreas största hotellgrupp, Sono Group, väljer Höga kusten när de ska expandera i Europa. Först ut blir bolagets senaste satsning, Sono Pet Club & Resorts, ett hotell som välkomnar gäster både med och utan husdjur.

Att sydkoreanska Sono Group vill skriva ett långsiktigt samarbetsavtal visar på styrkan och attraktiviteten i vårt erbjudande inom besöksnäringen. Våra entreprenörer och offentliga aktörer har länge arbetat medvetet och strategiskt med att utveckla våra destinationer och vi ser en stark och positiv trend, trots pandemin. Med ett företag som Sono i regionen stärks våra förutsättningar för att fortsätta växa och nå nya marknader, säger Bengt Högberg, senior investeringsrådgivare på High Coast Invest som fört en dialog med Sono Group sedan mitten av februari.

Vi på Daemyung Sono Group kommer framöver att aktivt arbeta för tillväxt av vårt husdjurskoncept, som är en av bolagets kärnverksamheter och satsningen på Höga kusten blir en utmärkt start för vår europeiska expansion, säger Sono Groups vd Taewan Yoo.

Destinationerna Höga Kusten och Sundsvall har trots pandemin visat stark turismtillväxt. Anledningarna är framför allt satsningar på friluftsturism, något som Sveriges marknadsföringsbolag Visit Sweden ser som en fortsatt växande trend globalt.

Fri och lättillgänglig natur och friluftsliv är de fortsatt starkast växande resetrenderna globalt och intresset har förstärkts av pandemin där människor tvingats stanna inne och hemma genom lock downs och strikta restriktioner för att få bukt på smittspridningen, säger Visit Swedens vd Susanne Andersson.

Sono Groups turismsatsning följer trenden av mångmiljardsatsningar i norr, som leds av teknik- och industriföretag som Northvolt i Skellefteå, Hybrit i Luleå, H2 Green Steel i Boden i Boden, sjöfartsprojektet Malmporten i Luleå, Svenska Rallyts flytt till Umeå från Värmland, och nu senast: regeringens viljeinriktning att bygga Norrbottniabanan. Sammanlagt beräknas industrirelaterade investeringar till över 1 000 miljarder kronor i de norrländska regionerna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.064