23948sdkhjf

Hållplats Nordstan öppnar 16 augusti

16 augusti öppnar hållplatsen Nordstan i Göteborg igen, efter att ha varit stängd sedan maj för ombyggnation. Nordstan är en av de största hållplatserna i centrala Göteborg och en viktig knutpunkt i staden.

Området runt centralstationen är i utveckling och det här är ett steg mot framtidens kollektivtrafik. Vi vill att byten vid stora knutpunkter ska gå enkelt och smidigt. Den nya designen är skapad för att resenärer snabbt ska kunna hitta rätt och känna sig trygga under sitt byte, säger Martin Giöbel, avdelningschef för strategisk planering på Västtrafik.

På hållplatsen möts resenärerna av tydlig skyltning som ska göra det lätt att hitta rätt. Med långa skärmtak som sträcker sig över hela hållplatsen kan de lätt sprida ut sig och samtidigt få skydd från regn. Platsen har också utformats med god belysning och många glaspartier för att skapa en trygg och trivsam miljö. Designen är skapad av Abako Arkitektkontor AB. Det är Västfastigheter som förvaltar och utvecklar Västtrafiks hållplatser och resecentrum.

Nordstan är först på tur av flera hållplatser som planeras att få samma design. Näst på tur i Göteborg är de nya knutpunkterna som ska byggas vid Haga och Korsvägen i samband med Västlänken-stationerna. Redan under nästa år ska Södra Torget i Borås utformas på samma sätt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094