23948sdkhjf

Kaotisk trafiksituation – Värmdö kommun begär möte med Trafikverket

Värmdö kommun utanför Stockholm har i ett brev till Trafikverket begärt möte med myndigheten då kommunen anser att satsningar på vägarna är långt eftersatta.

I brevet lyfter kommunen bland annat sårbarheten och konsekvenserna vid incidenter på flera av kommunens vägar. Som exempel anges vägbommarna på Grisslingerakan som ger stor påverkan i hela trafiknätet vid tekniska problem samt sårbarheten vid trafikolyckor på Stavsnäsvägen. Kommunen lyfter även framkomlighetsproblemen i Mölnvik köpcentrum, kapacitetsbrister på Skärgårdsvägen genom Hemmesta samt kapacitetsbristerna på Farstabron där köbildningen stundtals sträcker sig till trafikplats Orminge.

Värmdös infrastruktur är kraftigt eftersatt och berör alla värmdöbor. Östra delen av länet har inte prioriterats i tillräckligt hög utsträckning och är oerhört sårbar. Vi vill få till en tätare dialog för att få samsyn i våra utmaningar, säger Deshira Flankör, kommunfullmäktiges ordförande.

Kommunen lyfter även att Värmdös begränsade trafiksystem försvårar för arbetspendlingen och resandet inom kommunen. Begränsningarna hindrar även den framtida bebyggelseutvecklingen då kommunen inte kan planera framtida bebyggelseutveckling öster om Grisslingerakan.

Vi kommer att fortsätta arbetet med att proaktivt driva frågan kring vår infrastruktur. Det är en viktig hörnsten i ett modernt samhällsbygge, säger Cecilia Lejon, Kommundirektör, Värmdö kommun.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093