23948sdkhjf

Rutten mellan Stockholm och Helsingfors har öppnats: "Väldigt efterlängtat"

För nära 16 månader sedan blev pandemin en verklighet. I mars 2020 tog smittspridningen av coronaviruset fart på allvar, och sedan dess har Tallink Siljas trafik mellan Stockholm och Helsingfors legat nere. Den första augusti återupptogs trafiken, något som Ats Joorits, vd för rederiet, beskriver som en “väldigt efterlängtad nyhet” i ett pressmeddelande. 

När de två nordiska länderna började lätta på restriktionerna i somras, kunde rederiet påbörja återupptagandet av sjöfartsförbindelsen mellan Stockholm och Helsingfors.  

 Det här är en stor och väldigt efterlängtad nyhet. Även om vi har kunnat hålla sjöförbindelsen mellan Finland och Sverige öppen på rutten Stockholm-Åbo under de senaste 16 månaderna, har detta inte kompenserat för den viktiga linjen mellan de två huvudstäderna. Att det inte funnits någon vanlig passagerartrafik mellan de två länderna sedan mars 2020 har varit tungt både för oss och våra resenärer. Vi är otroligt glada över att vi nu steg för steg kan återställa bandet mellan våra två länder och göra det möjligt för finländska och svenska resenärer att resa till sina närliggande huvudstäder också sjövägen, säger Ats Joorits, vd för Tallink Silja. 

Först ut med att trafikera rutten var Silja Serenade. Avgångarna kommer till en början att ske varannan dag och trafikeras av ett fartyg. Vid ett senare skeende kommer systerfartyget Silja Symphony återuppta sin trafik på linjen.  

 Vår besättning har trygghet och säkerhet för våra gäster som högsta prioritet, och alla de skyddsåtgärder som införts för att minska risken för smittspridning ombord på de fartyg som varit i trafik under pandemin implementeras även här.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109