23948sdkhjf

Europas största batterifabrik för elbussar och ellastbilar har invigts

Akasols batterifabrik i Tyskland, är numera Europas största tillverkare av batterier till elbussar och ellastbilar. I måndags invigdes fabriken med 160 gäster från näringslivet och politiken.

Batterifabriken Gigafactory 1, som ligger i tyska Darmstadt, kommer att producera litiumjonbatterier och system till elbussar och ellastbilarmed en produktionskapacitet på upp till 1 gigawattimmar. I ett senare skeende kommer den produktionstakten att öka till 2,5 gigawattimmar. 

  Öppningen av Gigafactory 1 är en viktig milstolpe i vår företagshistoria. Här i Darmstadt, i en mycket automatiserad och extremt avancerad produktionsanläggning, producerar vi högpresterande litiumjonbatterimoduler och system som utgör en viktig nyckel för transport- och energiomställningen, säger företagets vd Sven Schulz i ett pressmeddelande. 

När anläggningen är i full kapacitet kommer de att kunna producera betterisystem till mer än 10 000 nyttofordon varje år. Beroende på framtiden och efterfrågan på batterier, kan fabrikens produktionskapacitet öka till 5 gigawattimmar.  

Företaget har investerat mer än 100 miljoner euro i den 20 000 kvadratmeter stora anläggningen, som också inhyser det nya huvudkontoret 

  Jag är glad över att Akasol förser oss med en tysk marknadsledare och teknikledare för dragbatterisystem inom kommersiella fordonssektorer. Med den nya Gigafactory i Darmstadt ger Akasol ett avgörande bidrag till CO2 -minskning av kollektivtrafik och logistik, säger Peter Altmaier, Tysklands förbundsminister för ekonomi och energi, om öppnandet av det nya huvudkontoret och batterifabriken.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078