23948sdkhjf

Kaos i Gävle – översvämningar stoppar kollektivtrafiken: "I nuläget finns ingen prognos"

Ett stort skyfall har under natten till onsdagen drabbat Gävleborg och Dalarna med översvämningar, något som SVT Gävleborg tidigare rapporterat om. Det kraftiga regnovädret har gjort att byggnader och viadukter svämmat över, och kollektivtrafiken är hårt drabbad.

Lokaltrafiken i Gävleborg, X-trafik skriver på sin hemsida att stadstrafiken och regionbussarna påverkas av vattenmängden. 

– All stadstrafik samt några regionbussar i Gävle är tillsvidare inställda. Även tågtrafiken påverkas till viss del, berättar Mimmi Shehu, kommunikatör på region Gävleborg som pratat med X-trafik.

Tågtrafiken väntas bli försenade under dagen. I Gävle och Hudiksvall har vägar gett vika till följd av regnovädret, skriver polisen i ett meddelande.  

– Från kollektivtrafikens sida kan vi bara avvakta tills gator och vägar är framkomliga innan trafiken kan börja köras igen, säger Mimi Shehu och fortsätter:

– I nuläget finns ingen prognos, trafiken är inställd tillsvidare.

Skolchef i Gävle, Eva Levin, säger till P4 Gävleborg, att de har beslutat att skjuta upp den planerade skolstarten.  

– Vi har beslutat nu på morgonen att de kommunala skolorna, både gymnasieskolor och grundskolor, skjuter upp skolstarten, säger hon till radion.  

Artikeln är en del av vårt tema om TRAFIK: Intervju.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093