23948sdkhjf

Viking Lines nya flaggskepp ska bli klimatsmartare

I mars är Viking Glory planerad att sättas i passagerartrafik mellan Stockholm och Åbo. Fartyget, som fortfarande byggs, kommer att bli en av världens klimatsmartaste fartyg, enligt rederiet.  

Det är arkitektbyrån Koncept som kommer att inreda fartyget tillsammans med den åländske konstnären Jonas Wilén. Fartyget kommer att ha en  kapacitet för 2 800 gäster och 922 olika hytter i 17 olika kategorier. 

 Vi har skapat vackra, bekväma och inspirerande hyttmiljöer för olika slags behov. På Glory har vi också det största utbudet av hytter med havsutsikt i hela vår flotta. Skärgården går sedan igen såväl i inredning som i den konstnärliga utsmyckningen som pryder varje hytt, säger Stig Pernell, intendent Viking Glory i ett pressmeddelande.  

Den åländske konstnären Jonas Wilén har tidigare medverkat i konstutställningar både i och utanför Norden, nu senast i en sommarutställning tillsammans med Ernst Billgren. 

–Det känns väldigt kul att som ålänning, med ålänningens stora vana av att befinna sig ombord på ett fartyg, få det här uppdraget. På avstånd vill jag att verken ska spegla det man ser i våra gemensamma skärgårdsmiljöer, men vid en närmare blick avslöja en mängd små detaljer och symboler. Jag hoppas att resenärerna ska uppskatta mitt konstnärliga bidrag till nya Viking Glory, säger Jonas Wilén. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078