23948sdkhjf

Då startar Transdevs trafik i Norrtälje

22 augusti 2022 tar Transdev över trafiken i Norrtälje. Driftstart i Stockholm norrort blir 6 november 2022. Tilldelningsbesluten för trafiken i norrort och Norrtälje fattades redan under våren 2020, men följdes av överprövningar. Därför har beslutet om driftstarterna fått vänta tills nu, när besluten har prövats och godkänts av förvaltningsdomstolarna.

– Vägen hit har varit lång i och med överprövningarna, men nu är vi glada att upphandlingarna har godkänts och över att äntligen kunna meddela datum för driftstart, säger David Lagneholm, chef för trafikförvaltningen och vd för SL.

Trafikavtalen har som mål att öka det kollektiva resandet i områdena samtidigt som kundnöjdheten ökar. Trafiken ska dessutom bedrivas miljöanpassat, säkert och resurseffektivt.

– Det har varit en utmanande period för kollektivtrafiken, men det händer också mycket spännande och trafiken fortsätter utvecklas. Snart får vi en ny bytespunkt i Arninge som ger helt nya resmöjligheter för resenärer både från norrort och Norrtälje, säger David Lagneholm.

– Nu önskar vi Transdev varmt lycka till med de nya uppdragen. Slutligen vill vi tacka våra tidigare operatörer. Nobina som har kört trafiken i Norrtälje sedan 2011, och Arriva som har kört trafiken i norrort sedan 2013. Båda operatörer har gjort ett föredömligt jobb i sina respektive områden, säger David Lagneholm.

Fakta

Trafikavtal E35, buss NorrortI avtalsområdet ingår busstrafiken i Täby, Vaxholm, Österåker, Danderyd och Vallentuna med cirka 23 miljoner påstigande per år. Avtalet sträcker sig över 9 år och är utformat som en kombination av ersättning för utförd produktion och rörlig ersättning per validerad biljett. Avtalets värde beräknas till cirka 5,7 miljarder kronor.

Trafikavtal E38, NorrtäljeI avtalsområdet ingår busstrafiken i Norrtälje samt pendelbussar till och från Stockholm. Området har cirka 5,5 miljoner påstigande per år. Avtalet sträcker sig över 9 år och är utformat som en kombination av ersättning för utförd produktion och ersättning per validerad biljett. Avtalets värde beräknas till cirka 3 miljarder kronor.

Om Transdev: Transdev kör idag busstrafik för SL i Märsta, Sigtuna, Upplands Väsby och Vallentuna, och kommer från och med den 15 april 2022 även att köra Roslagsbanan. Transdevs dotterbolag Blidösundsbolaget kör pendelbåtlinje 89 mellan Ekerö och Stockholm och 21 av Waxholmsbolagets fartyg i skärgårdstrafiken.

Transdev kör också upphandlad busstrafik i tio regioner samt upphandlad tågtrafik, i Östra Götaland (Kustpilen) och Uppland (Upptåget) och spårvagn i Norrköping. Transdev bedriver även fjärrtågstrafik med Snälltåget.

Artikeln är en del av vårt tema om TRAFIK: Upphandling.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Snötåget slutar gå i vinter
Skellefteå buss: "Modiga beslut bakom kraftig ökning av resenärer"
Laddat i Norrland: Första publika stationen
Omfattande bluff mot Skånetrafiken
Krisande fordonstillverkare byter vd
Levererar spänning åt Svealandstrafiken
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109