23948sdkhjf

Han väljs in i CER:s styrelse

Tågföretagens ordförande tillika vd för Green Cargo, Ted Söderström, har valts in i styrelsen för Community of European Railway and Infrastructure Companies. CER. Med den posten blir han första svensk i styrelsen sedan 2019 då Crister Fritzon var ordförande. 

− Vi är glada att ha svensk representation i CER:s styrelse igen. För att den svenska och europeiska järnvägstrafiken ska fortsätta att utvecklas behöver vi mer samarbete med Europa. Det gäller inte minst utveckling av den gränsöverskridande transportinfrastrukturen, där exempelvis förlängningen upp till Kiruna och Narvik av transportkorridoren Skandinavien Medelhavet är en viktig förutsättning för Sveriges framtida konkurrenskraft, säger Gustaf Engstrand, näringspolitisk chef på Tågföretagen. 

CER har sitt huvudsäte i Bryssel och är intresseorganisation för operatörer och aktörer som trafikerar de europeiska järnvägarnaOrganisationen har cirka 70 medlemmar och Tågföretagen är CER:s femte största medlem. 

− Att bli invald som styrelseledamot i CER är ett mycket hedrande förtroendeuppdrag i en tid när EU-kommissionen satsar rejält på att utveckla järnvägstrafiken. Jag tror att jag kan tillföra CER en hel del med mina perspektiv från Sverige som ligger i framkant vad gäller en avreglerad järnvägsmarknad, men också i egenskap som företrädare för godstrafiken. Ska vi nå klimatmålen  i linje med Sveriges och EU:s ambitioner behöver ett större transportarbete utföras på järnvägen, säger Ted Söderholm. 

Artikeln är en del av vårt tema om TRAFIK: Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078