23948sdkhjf

25 elbussar till Finland

Den nederländska busstillverkaren VDL med kontor i Sverige, har slutit avtal med finska Oy Pohjolan Liikenne för leverans av 25 stycken Citea new generation bussar. Elbussarna kommer att sättas i trafik i Kotka och beställningen till Finland blir den första stora leveransen av den nya generationen bussar. 

 Övergången till elektriska och hållbara kollektivtrafik i Finland fortsätter i en exponentiell takt. I början av 2019 beställde de sina första fem elektriska Citeas från VDL Bus & Coach. Nu har de köpt från vår senaste generation av stadsbussar. Tillägget till deras flotta styrker deras ställning som föregångare inom e-mobilitet i Finland, säger Sami Ojamo, vd för VDL Bus & Coach Finland. 

De nya elbussarna kommer att användas i stadstrafik och gå mellan Kotka och Hamina. Bussarna har ett batteripack om 490 kWh och är 12,2 meter lång. 

 Vi strävar efter att vara den ledande operatören i övergången till nollutsläpp i kollektivtrafiken i Finland. Dessa nya toppmoderna, långväga VDL-bussar gör det möjligt för oss att köra mer effektivt än någonsin tidigare, säger Heikki Alanko, vd för Oy Pohjolan Liikenne. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Produktionshall för nya Traton-motor invigd
MTR Nordics vd lämnar – blir vd för Green Cargo
"Temakryssningar väldigt intressant" – Gotlandsbolaget om fartygsköp
Transdev skickar bussar till Ukraina
Lund C kan bli ny knutpunkt
Nu ska laddinfrastrukturen byggas ut – EU överens
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.172