23948sdkhjf

Volvo lanserar elbusschassi  

Volvo BZL Electric heter det chassit fordonstillverken presenterade under måndagen. Chassit är tänkt att kunna appliceras på både singeldäckare och dubbeldäckareäven utanför Volvos egna modeller.  

 Vi är fast beslutna att leda transformationen av vår bransch mot en mer hållbar framtid. Med lanseringen av nya Volvo BZL Electric är vår ambition att erbjuda världens mest ansvarsfulla elektriska bussystem. Vi gör det genom att fokusera på hållbarhet, säkerhet och tillförlitlighet, säger Anna Westerberg, vd för Volvo bussar. 

Bakgrunden till Volvo BLZ Electric, är den globala efterfrågan på lösningar för elektromobilitet. Förutom det nya elbusschassit, lanserar företaget också Volvo Connect, en digital tjänst som ska göra körningen säkrare.  

 Med nya Volvo BZL Electric erbjuder vi en global plattform för rena, tysta och energieffektiva kollektivtrafik för att möta den ökande efterfrågan på viktiga marknader som är redo för övergången till elektromobilitet, fortsätter Anna Westerberg. 

Volvo BLZ Electric är tillverkad för att kunna återvinnas till 90 procent. El-chassits drivlinan kan konfigureras till en enkel eller dubbel motor, med en effekt på 540 hk. Enligt Volvo själva gör det att BLZ Electric blir en “outtröttlig bergsklättrare och möjliggör snabb och smidig drift”. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Vernissagebussen: ”Resan ska vara en del av upplevelsen”
Skolskjutsar i fara efter domslut
Trafikverket får nytt uppdrag – ska se över transportinfrastruktur
Fler kan få rätt till färdtjänst
"Klar comeback, men fortsatt osäkert" – så mår turistbussbranschen
Förnyat förtroende för trygghetsvärdar
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094