23948sdkhjf

Investmentbolag köper Connect Bus

CBRE Investment Management förvärvar Connect Bus som verkar i södra Sverige med över 900 fordon, 30 depåer och 1 130 anställda, detta meddelas i ett pressmeddelande. Connect Bus etablerades 1927 och utför kollektivtrafik med buss, serviceresor samt skolskjuts till regionala kollektivtrafikhuvudmän och kommuner. För närvarande körs bussflottan på biodiesel och biogas, men förväntas övergå till en eldriven bussflotta om cirka 5–10 år.

Förvärvet av Connect Bus ger oss en attraktiv möjlighet att växa med vår nordiska busstransportplattform och investera i en växande, icke-cyklisk marknad. Med en beprövad meritlista och solida branschrelationer är Connect Bus ett starkt tillskott till vår plattform och kompletterar våra befintliga investeringar i nordiska bussföretag, säger Andreas Köttering, Head of Private Infrastructure, Europe, på CBRE Investment Management.

Genom vår investering kan vi hjälpa Connect Bus med dess gröna övergång och bolagets ansträngningar att minska utsläpp från kollektivtrafiken. Detta är inte bara en av de viktigaste drivkrafterna för tillväxten på den svenska kollektivtrafikmarknaden, utan också i linje med våra åtaganden att leverera hållbara lösningar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125