23948sdkhjf

Hybricons King Long bussar nära att levereras 

Hybricons delårsrapport som tillkännagavs under tisdagen, går det att läsa att leveransen av de nya King Long PEV12 bussar inte är långt borta.  

Tidigare i somras tecknade Hybricon avtal med Transdev om två King Long bussar, som nu planeras att fraktas från Shanghai till Umeå i vinter för att färdigställas 

Under februari 2022 är bussarnas tänkta att vara körklara, det samtidigt som Hybricon kommer att leverera laddinfrastruktur till Transdev 

"Med köpet kan vi nu utöka vår elbussflotta och erbjuda ännu fler eldrivna, tysta och miljövänliga resor i Umeå. Att dessa bussar fungerar med depåladdning gör att vi dessutom inte behöver bygga några laddstolpar i staden. Elbussar med liknande laddningsteknologi kör vi redan i Eskilstuna och Märsta och de har fungerat mycket bra. Vi ser fram emot att börja köra våra två nya elbussar i stadstrafiken i Umeå", sa Camilla Nordlund, affärschef på Transdev Västerbotten till tidningen i samband med avtalet i juli.

Umeåbolaget skriver i sin delårsrapport att leveransen dragit ut på tiden till följd av pandemin, och att demoversionerna av PEV15 som skulle levereras har nedprioriterats. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078