23948sdkhjf

Telia och Skånetrafiken utvecklar resande utan fysisk biljett  

Istället för ett fysiskt busskort, biljett eller kontanter går det nu att resa genom att blippa telefonen på Skånetrafikens bussar. Bolaget har tillsammans med Telia och teknikföretaget Ridango utvecklat en betalning som sker genom att hålla en Iphone eller Apple klocka mot biljettläsaren.  

Vi är stolta över att få vara en del av Skånetrafikens pågående insatser för att göra kollektivtrafiken enklare, säkrare och mer attraktiv för passagerarna. Om vi kan uppmuntra människor till att ta bussen istället för bilen genom att göra kollektivtrafiken smidigare kommer både koldioxidutsläppen och trängseln i våra städer att minska, säger Björn Hansen, IoT-chef på Telia i ett pressmeddelande. 

Det nya biljettsystemet, som fått namnet Express mode, innebär att personer med betalningsfunktionen Apple pay kan gå ombord bussar och betala utan att behöva låsa upp mobilen. De två företagen menar att lösningen minskar trängsel när det går snabbare att gå ombord på bussarna, samt att det ökar säkerheten när personer inte behöver ta fram sin plånbok eller väska.

Vi är mycket glada över att vara först i Skandinavien med Apple pays expressläge på våra stadsbussar. Tillsammans med våra partners har vi jobbat intensivt för att göra detta möjligt, och det är väldigt roligt att nu se resultatet, säger Björn Pettersson, produktägare på Skånetrafiken. 

Skånetrafiken hoppas kunna hitta liknade system för andra mobiloperatörer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Vernissagebussen: ”Resan ska vara en del av upplevelsen”
Skolskjutsar i fara efter domslut
Trafikverket får nytt uppdrag – ska se över transportinfrastruktur
Fler kan få rätt till färdtjänst
"Klar comeback, men fortsatt osäkert" – så mår turistbussbranschen
Förnyat förtroende för trygghetsvärdar
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.425