23948sdkhjf

Frida Ukmar till Kollektivtrafikdagen

Den 24 november går Kollektivtrafikdagen av stapeln. En av höstens talare är Frida Ukmar, vd på MTR Mälartåg, som kommer att tala under block två på temat trygghet och säkerhet. 

Vad kommer du att prata om på Kollektivtrafikdagen?

– Jag kommer prata om hur vi tillsammans kan öka tryggheten för våra resenärer och berätta om hur MTR arbetar med trygghet, där samverkan med andra aktörer är avgörande för att lyckas.

 Vad ser du är de utmanande frågorna inom kollektivtrafiken just nu?

– För att vi i framtiden ska kunna erbjuda ett hållbart, både ekologisk och finansiellt, resande så måste vi locka tillbaka resenärerna som valt att lämna kollektivtrafiken till fördel för privatbilismen. För att göra det krävs ett attraktivt utbud på flera sätt. Utöver en fortsatt satsning på fungerande infrastruktur och förebyggande underhåll för att säkerställa en pålitlig trafik, behövs andra åtgärder. Till exempel kommer det vara viktigt att hålla nere trängselnivåer. Detta är också en förutsättning för att nå svenskkollektivtrafiks mål om en fördubbling av både resandet och kollektivtrafikens marknadsandel. Även trygghet från dörr-till-dörr är något som måste förbättras för att fler ska vilja åka kollektivt. Som tågoperatör ansvarar vi för en del av resan, samverkan är en förutsättning kan alla hjälpas åt för att även stationsområdet och resan från och till hemmet ska kännas trygg och säker.

Vad hoppas du besökarna ska få med sig från Kollektivtrafikdagen?

– Inspiration och engagemang för ökad samverkan för en attraktivare resa!

 Vart tror du att kollektivtrafiken befinner sig om 5-10 år?

– Kollektivt resande är avgörande för att nå regionens högt satta klimatmål och jag tror att kollektivtrafiken kommer spela en ännu viktigare roll för samhällsutvecklingen. Detta kräver att kollektivtrafiken fortsätter vara ett attraktivt alternativ till bilen. För detta krävs samverkan och erfarenhetsutbyte inom branschen och om några år hoppas jag att vi kommit ännu längre inom satsningar på resenärstillväxt och digitalisering. Men också ett ännu större fokus på det sömlösa resandet, från dörr-till-dörr. Där är samverkan den viktigaste förutsättningen för att tillsammans möta utmaningarna och hitta lösningar.

 Vad driver dig i ditt arbete med att jobba med kollektivtrafik?

– Att vara en del och bidra till samhällsutvecklingen är det som driver mig. Jag vill vara med och skapa en attraktiv kollektivtrafik för ett hållbart samhälle, för dagens generation men också för nästa. Att få arbeta på just MTR är också otroligt utvecklande och roligt. MTR är en tågoperatör som verkligen arbetar hårt för att leverera en bättre upplevelse för kunden.

Här kan du anmäla dig till Kollektivtrafikdagen.

Artikeln är en del av vårt tema om TRAFIK: Intervju.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Göteborgs Hamns vd slutar
Efter låga siffrorna – Dalarna vill öka kundnöjdheten
Kollektivtrafikbarometern: Marknadsandelarna ökar
Han blir ny ekonomidirektör för Nobina
De ska sköta Stockholm Nords järnvägsanläggning
Arrival får ny vd igen – kapar personalstyrkan med hälften
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109