23948sdkhjf

Transdev beställer 320 nya fossilfria bussar

320 nya fossilfria bussar kommer att börja trafikera vägarna i Täby, Vaxholm, Österåker, Danderyd och Norrtälje nästa år. Transdev, som kör på uppdrag av SL, har beställt 200 bussar från Volvo, varav cirka 40 är dubbeldäckare, samt 120 bussar från MAN. De nya dubbeldäckarna kommer att köra expresslinje mellan Norrtälje och Tekniska högskolan, samt från Vaxholm till skolan.

Det är väldigt roligt att få vara med och introducera nya bussar i Norrtälje och Norrort. Det är viktigt för oss att erbjuda pålitliga, säkra, bekväma och hållbara resor till våra resenärer. Att vi valde Volvo och MAN är ingen slump. Vi har samarbetat med dem tidigare, de lever upp till våra förväntningar och arbetar med hållbara leveranskedjor, något som är viktigt för oss och våra uppdragsgivare, säger Mattias Galante, ansvarig för uppstartsprojekten Norrtälje och Norrort på Transdev i ett pressmeddelande.

Bussarna från Volvo och MAN kommer att levereras nästa år, och trafikstart beräknas ske i augusti och november samma år.

Bussarna som beställts från Volvo är deras 12- meter respektive 15-meter långa 8900 RLE bussar, samt de 40 stycken 9700 DD dubbeldäckarna. Från MAN är det Lions City 18 som kommer att trafikera vägarna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.163