23948sdkhjf

SL-buss i krock med bärgningsbil

En frontalkrock har inträffat mellan en SL-buss och en bärgningsbil på Värmdö öster om Stockholm, detta rapporterar Nacka Värmdö Posten.

Olyckan inträffade på Skeppdalström och larmet inkom klockan 09.21. Enligt uppgift ska räddningstjänst vara på plats, minst 10 personer är skadade och busschauffören är fastklämd. För närvarande är Stavsnäsvägen avstängd för trafik mellan Ålstäket och Strömma, i båda riktningarna. Enligt DN är 20 personer skadade, 12 förda till sjukhus varav fyra är allvarligt skadade.

Trafikforum har pratat med Elin Lindström på SL:s presstjänst. 

– Det vi vet i nuläget är att det är en SL-buss och lastbil som har krockat. Personer är skadade och vi har en krisledning aktiverad på plats, säger Elin Lindström, presskommunikatör på SL och fortsätter:

– Nu har man stängt av delar av vägen och tittar på hur man kan leda om trafiken. Just nu låter vi räddningstjänsten utföra sitt arbete. 

Kommunikationdirektör Karin Nilsson Malmén på Keolis berättar mer.

– Räddningsarbetet är avslutat, bärgning pågår. Vår krishantering har löpt på med stöd till personal och personer på plats.

Av respekt för anhöriga vill Karin Nilsson Malmén inte kommentera förarens tillstånd.

– Det här är inget vi har önskat oss, det är en olycka för mycket. Vi tycker ändå att vi har en bra krishantering för sådana här händelser och att det har löpt på bra. 

Keolis har inlett en intern utredning och polisen påbörjat en utredning. 

– Det är för tidigt för att säga vad som har hänt, säger Karin Nilsson Malmén.

Artikeln är en del av vårt tema om TRAFIK: Intervju.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.063