23948sdkhjf

Trafiken Sundsvall – Östersund reduceras

Flera förändringar i Norrtågs tidtabell är att vänta när den görs om den 12 december. Bland annat tillkommer en ny tur på morgonen mellan Luleå och Haparanda, samtidigt som trafiken mellan Sundsvall – Östersund samt Sundsvall – Umeå att reduceras det kommande året. Anledningen är underhållsarbete och service av fordon.

–  Samtidigt med underhållet genomförs även en uppgradering av både teknik och inredning, säger Christer Berglund, Vy Tågs affärschef för Norrtågstrafiken i en kommentar och fortsätter:

– Vi har försökt att ta bort de avgångar som påverkar våra resenärer så lite som möjligt, men vi är medvetna om att det här kommer att orsaka en del problem. Om vi ska se det från den ljusa sidan får våra resenärer riktigt fräscha tåg när renoveringarna är klara.

De tåg som kommer att genomgå det största underhållet är X62-orna. Utöver det ska tågens signalsäkerhetssystem uppgraderas. Eftersom Botniabanan och Ådalsbanan har ett unikt signalsystem kan inte de tåg som ska på underhåll ersättas genom att hyra in tåg från andra. Arbetet med underhållet av tågen väntas pågå under hela nästa år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109