23948sdkhjf

Stena Line startar ny linje till Finland

I ett steg till att stärka sin position runt Östersjön, startar Stena Line en ny färjelinje till finska Hangö som ska gå från Nynäshamn utanför Stockholm. Linjen kommer att inledningsvis trafikeras av Ro-Pax-fartyget ’Urd’ tre gånger i veckan med start i februari nästa år, för att i maj kompletteras med ytterligare en färja.

Med vår nya färjelinje mellan Nynäshamn och Hangö utökar vi och stärker vår position i Östersjön. Vi vill växa med våra kunder, och investerar i den nya linjen för att möta den ökande efterfrågan från våra fraktkunder på sömlösa transporter över Östersjön och vidare. Genom att utsträcka vårt nätverk till Finland, utökar och förbättrar vi det redan idag mest omfattande, effektiva och integrerade färjelinjenätverket i norra Europa, säger Niclas Mårtensson, vd för Stena Line i en kommentar.

Från den 1 maj utökas linjen med dagliga avgångar med Stena Gothica, för att möjliggöra dagliga avgångar samt lastning och lossning av gods som kommer att ske när hamnuppehållen varar hela dagen. Fartygen är anpassade för godstransporter med en kapacitet om 1 600 lastmeter och 186 passagerare vardera.

Utöver det planerar rederiet att sätta in två nybyggda färjor av modellen E-flexer på linjen mellan Nynäshamn och Ventspils, och i samband med detta flytta de nyligen förlängda färjorna Stena Scandica och Stena Baltica till linjen Karlskrona–Gdynia, vilket innebär en kapacitetsökning.

Det är med stor glädje som jag välkomnar Stena Line till Hangö. Som en ledande hamn för effektiva transportrutter, centralt belägen i södra Finland, delar vi Stena Lines mål om att skapa hållbara transportkedjor i Östersjön. Hangö är ett viktigt nav för handel och industriprodukter, bilindustrin, och export av skogsprodukter. Den nya linjen utökar våra förbindelser med viktiga marknader i Sverige, säger Anders Ahlvik, vd för Hangö Hamn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141