23948sdkhjf

Svensk Kollektivtrafik kräver kompensation från regeringen

Allt fler utövare av kollektivtrafik har beslutat att stänga framdörrarna på bussarna till följd av den ökade smittspridningen i landet. Rekommendationerna om att jobba hemifrån och att undvika trängsel har lett till att resandet minskat, det tillsammans med att framdörrarna stängs leder till minskade biljettintäkter. Nu kräver Svensk Kollektivtrafik ytterligare kompensation från regeringen.

– Som branschorganisation för de regionala kollektivtrafikmyndigheterna och länstrafikbolagen arbetar vi tydligt för att upprätthålla den nödvändiga samhällsfunktionen kollektivtrafik, så att de som behöver ska kunna ta sig till jobb och skola. Vi gör vårt yttersta för att se till att kollektivtrafiken rullar som vanligt utan indragna turer och nedlagda linjer, men många av våra medlemmar har blivit tvungna att återigen temporärt stänga framdörrarna för att säkerställa att busstrafiken fortsätter att rulla i hela Sverige, säger Johan Wadman, vd för Svensk Kollektivtrafik i en kommentar.

– Att stänga framdörrarna i busstrafiken är något många är nödda och tvungna till, med anledning av hot om skyddsstopp och risk för långvariga förelägganden från Arbetsmiljöverket. Klart är att åtgärden är ett beslut som vi som bransch inte önskat. Lika klart är att regeringen nu måste kompensera för de biljettintäkter som riskerar att förloras till följd av nya restriktioner, säger Kristoffer Tamsons, ordförande för Svensk Kollektivtrafik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094