23948sdkhjf

Mångmiljardkontrakt för Alstom i Norge

Franske tillverkaren av hållbar mobilitet, Alstom, har tecknat ett ramavtal med Norske Tog om leverans av 200 regionaltåg av modellen Coradia Nordic. Kontraktet med Norge blir ett av Alstoms största någonsin, och värderas till omkring 1,8 miljarder euro, det vill säga nära 18 miljarder svenska kronor.

Vi är mycket glada att Norske Tog har valt Alstom för att bygga sin framtida tågflotta. Vi är stolta över att bidra till en ökad kapacitet i det vältrafikerade området kring Oslo och Viken. De valda Coradia Nordic-tågen är fullt anpassade för nordiska väderförhållanden. Dessutom bekräftar den här ordern Alstoms ledande position i Norge, där vi redan utrustar hela den norska flottan med en ny signalsystemslösning, säger Rob Whyte, verkställande direktör på Alstom Nordics.

Den första orden omfattar 30 tåg för ett värde av 380 miljoner euro, och är planerad att levereras i början av 2025. Tågen har specialanpassats för den norska järnvägen och tågen kommer ha en toppfart på 160 kilometer i timmen.

Vi ser fram emot att kunna erbjuda en förbättrad kapacitet, bekvämlighet och mobiltelefontäckning för våra pendlare, säger Øystein Risan, Managing Director på Norske Tog.

Totalt kommer varje tågset, som består av sex vagnar, kunna ta emot 779 passagerare. Det är ungefär 40 procent fler resenärer än vad de nuvarande tågen kan ta emot. Utöver det kommer tågen att utrustas med det nya signalsystemet, ETCS.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Flix och Shell i samarbete
Här är förslagen som påverkar branschen
VD-skifte för Stockholms Hamn
'Stena Vision' går till Frankrike
Tunga Bussligan: BYD toppar i november
Drömmig fyr vinner prestigefyllt pris
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109